Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2022 21:55 - Дори учен не можеше да "не види": мистериозния надпис на стената на древен руски храм
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 1370 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 22.01.2022 21:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image





  На корицата на публикацията е ДРУГ храм на Велики Новгород, тъй като храмът, описан в текста, уви, е в руини Сега модерната дума „развидетъ“ се отнася като правило за нещо неприятно, за нещо, което искате да забравите възможно най-скоро.
В статията, напротив, ще говорим за забавен (и, несъмнено, мистериозен) надпис на стената на древен храм, в който неизбежно ще видим името на езически бог.   Което всъщност най-вероятно го няма.
  Мозъкът обаче упорито ще ни създава определени асоциации, защото няма такова складово помещение, където човек да предаде временно наличния културен багаж.   Ето един поразителен пример: в древните руски текстове, свързани с правоотношения, често мига думата „з“, която сега използваме, за да обозначим, хм, нефасадна част от човешкото тяло.   А в древни времена тази дума означаваше „наследство“ и беше доста прилична; обаче, волю-неволю, окото се „препъва” по него.
Нищо не можеш да направиш: смешно.   Или са написали публикация във Facebook, че най-старото запазено име на котка, любимото на фараона, е Неджем. И тогава в коментарите забелязаха, че очевидно тя е наречена така заради трудния си нрав: без сладко. Не захар, като цяло, имаше котка.   Между другото, псевдолингвистите изобщо не се занимават с език, както си мислят, а си играят с подобни асоциации, без дори да предполагат, че на първо място трябва да се абстрахират от тях. Е, ето още един интересен "зар" за тях.   Сега да преминем директно към надписите по стените на древните руски църкви, които са внимателно проучени от изследователите.   В древни времена много грамотни хора се опитваха да оставят послание на стената. Представете си: дървена Русия и изведнъж чудно чудо - каменен храм. Всеки искаше да остави спомена за себе си върху камъка.   Най-често хората написаха името си, понякога го обличаха под формата на изящен ребус.


image



  Елегантно криптирано име Mieczysław Освен имена имаше и молитви, и записи за стопанска поддръжка, оплаквания, проклятия, рисунки и т.н.   Публиката, оставила надписите, също беше разнообразна. Основно, разбира се, това бяха духовници, но имаше и лирици (виж тук), освен това от езическа религия.   Църквата на Благовещение на селището, втората каменна църква във Велики Новгород (1103 г.), подобно на други църкви в района на Новгород, е богато украсена с графити.   Някои от тях изглеждат доста неочаквано. Например беше намерен списък с имена, който съдържа името Чижик.   Сега песента се избистри малко, където съименникът му пие силни напитки на Фонтанка. Винаги ми беше жал за птицата, но, както се оказа, това беше и името на хората в Русия. Тогава всичко е ясно: „в Русия има радост да се пие“.



image



  На стената пише: Чижик (подчертано), Гурил - и още няколко трудни за четене имена. Но може би най-мистериозният надпис беше този, който предизвика у учените, по собствено признание, леко объркване:  


image



Прочетете оградените думи Е, невъзможно е да се „невидим“ какво е написано тук „за Один“. Сякаш някой от жреците на църквата подготвяше проповед, целяща изкореняване на езическите култове. И при липса на дневник, той написа бележка точно на стената.   Но това, разбира се, не може да бъде, „защото никога не може да бъде“.   Ключът към този забавен надпис, уви, не беше взет. Или това е някакво име, може би хвърлено наполовина (отгоре има недовършен надпис „Господи помага(и)“), или екстравагантно изписан номер.   За справка:  

image



Ако една буква е заобиколена, числото се умножава по десет хиляди („тъмнина“).   Малко по-ниско на стената, между другото, е числото 20 хиляди (оградената буква "олово").  
image



Известният лингвист А. Гипиус коментира мистериозните графити. "Около един", буквата "олово" в "кръг", пентаграма Официалната част приключи. И сега искам да пусна фантазията, нека тя се втурва в галоп. Не всички последователи на Фоменко се веселят.   Първо, храмовото счетоводство може да намали дебитите и кредитите направо на стената. Защото   Второ, някой неукротим викинг, който познава кирилицата, все пак можеше да проникне в храма и да напише името на Один на стената с триумфално заглавие, отклонявайки възможните протести на духовенството с енергични замахи на бойната брадва.   Шегите са си шеги, а кървавите езически въстания в Новгород обаче са били под „знамената“ на славянските божества.   Между другото, изобилието от пентаграми (забелязахте, има още един под Чижик) води до всякакви странни мисли. Това със сигурност не е християнски символ, а окултен.   В Музея на Стара Руса например авторът видя плувка от същата епоха с петолъчна звезда, която явно има магическо значение. Улов, големи и малки риби...   Такъв е уловът на пъзелите...


Тагове:   тъма,   думи,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13135670
Постинги: 11561
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години